Slovenija > Črna kronika
3144 ogledov

Voznik šolskega avtobusa opit trčil v nadstrešek

Šolski avtobus PPP Novo mesto
V avtobusu je prevažal otroke.

Voznik šolskega avtobusa je v ponedeljek zjutraj pod vplivom alkohola trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. Na avtobusu je bilo takrat med 10 in 15 otrok, v nesreči pa ni bil nihče poškodovan. Voznik je po trčenju nadaljeval vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor.

V trčenju je poškodoval steklo avtobusa in razbil več stekel avtobusnega postajališča. Pozneje je voznik o poškodbi vozila obvestil svoje nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti tudi policijo.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik več kot dve uri po nesreči v organizmu 0,30 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, zato so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo.

Policisti so o ugotovitvah seznanili državno tožilko, ki je po preučitvi zaključila, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Vozniku so nato vročili plačilni nalog, so še sporočili iz PU Maribor.

*fotografija je simbolična

Posledice nesreče Slovenija Pretresljive fotografije hude nesreče: Voznik trčil v drevo in ostal ukleščen

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:29 12.maj 2021.

    Kaj ni tako, da se avtobusarje, sploh če gre za prevoz otrok, pred potjo preverja z alko testom?

  • rd2dmk2 22:21 11.maj 2021.

    a z ormoža.. pa ljudi prekmurci, kaj ste tolk vohrni. a ne morte lepo povedat da so sodi prepolni. lepo povejte kam in kdaj naj pridemo, da jih ne boste v jarke praznili. obljubim da bom šele doma na kavču ...prikaži več začel z uničevanjem vaše odvečne zaloge. samo še za potne stroške se zmenmo, je daleč do vas, pa da vas odrešim muke, ki vas tare.