Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Voznik tovornjaka se ne oglaša

Tovornjak Shutterstock
Za Slovencem, ki je peljal v Italijo, tam izginila vsaka sled.

Slovenski in italijanski policisti že od osmega julija aktivno iščejo voznika tovornjaka iz Kočevja, ki je bil na poti v Italiji in se od tam ni več javil, poroča Delo. V Italijo je neuradno odpeljal pošiljke z zdravili, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. Policija aktivno sodeluje s tujimi varnostmi organi, ki vodijo preiskavo, to pa spremlja tudi ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) in se je zato že povezalo s pristojnimi v Italiji.

"Ministrstvo za zunanje zadeve spremlja primer pogrešanega voznika tovornjaka iz Kočevja in je v zvezi s tem v neposrednih kontaktih s pristojnimi italijanskimi organi, tudi preko našega veleposlaništva v Rimu," pravijo na MZZ.

Večinoma so dobro pripravljeni

Na Generalni policijski upravi, ki je vključena v to iskanje, ocenjujejo, da ugrabitve ali izginotja prevoznikov v tujini niso najbolj pogoste. Le nekaj takšnih dogodkov naj bi se zgodilo v preteklosti. Prevozniki se na razmere v rizičnih državah večinoma ustrezno pripravijo ter upoštevajo varnostna navodila in priporočila, da se izognejo morebitnim ugrabitvam, tatvinam in drugim oblikam kriminalitete, ocenjujejo na policiji

Po podatkih tujih varnostnih organov voznike v takih primerih velikokrat najdejo že na samem kraju storitve kaznivega dejanja ali pa kasneje, ko jih storilci kaznivih dejanj izpustijo.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:05 30.julij 2014.

    Hja odkar so sprejeli v EU Romunijo , ne moreš sebe varovati, kot da greš v Italijo ampak kot da greš v Romunijo in Severno Afriko ! Kako lahko pošiljajo kamione na takšne poti brez GPS oddajnika.?