Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Voznik vlačilca z dvema promiloma alkohola vijugal po avtocesti

Pijani voznik vlačilca PU Maribor
Policisti ustavili voznika vlačilca, ki je pijan vijugal po štajerski avtocesti. Kazen za tak prekršek: 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Mariborski policisti so včeraj popoldne na štajerski avtocesti na počivališču Tepanje ustavili 60-letnega voznika vlačilca iz okolice Gornje Radgone, ki je vozil kar po obeh pasovih avtoceste: "Takoj po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti je bilo jasno, da je to posledica tega, ker je imel voznik v organizmu kar 0,96 mg/l alkohola (približno dva promila), čeprav bi moral biti popolnoma trezen," je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Miran Šadl. 

Policisti so opitemu vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zagovarjal se bo tudi pri sodniku. 60-letnika čakata še visoka denarna kazen, ki za tak prekršek znaša najmanj 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. To pomeni, da bo moral nekaj let pred upokojitvijo ponovno opravljati izpit.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • maresem 16:13 12.december 2015.

    Ne samo kamiona, vsako vozilo.

  • drejca1 10:58 11.december 2015.

    Možakarju bi bilo potrebno prepovedati vožnjo kamiona za vse življenje.Je sploh pomislil, kakšen masaker bi lahko naredil ? Koliko nič krivih in dolžnih bi lahko bilo ob življenje ?

  • Dolfi 18:04 10.december 2015.

    Vijugal je zato, ker je premalo spil! Je pač pravi Štajerc!