Slovenija > Črna kronika
5856 ogledov

Vozniku napisali za 2540 evrov glob, a zares nastradal bo zaradi sadik rož

Policija koronavirus nadzor Profimedia
Policisti PP Novo mesto so med opravljanjem nalog v naselju v okolici Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat marea.

Ugotovili so, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je tehnično pomanjkljiv in neregistriran avtomobil. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil, v avtomobilu pa je na prednjem sedežu prevažal osebo, ki je bila prav tako očitno pod vplivom alkohola.

Vozniku so prepovedali vožnjo in mu zasegli avto ter mu napisali za 2540 evrov glob, poleg tega pa še obdolžilni predlog na sodišče. 

A pri vseh kršitvah je bizarno, da bosta še bolj nastradala zaradi sadik rož, ki sta jih imela v avtu. Ni šlo za prepovedano konopljo, ampak za dovoljene rožice, ki pa so, kot so ugotovili policisti, izvirale iz kaznivega dejanja tatvine v prodajalni v Mirni Peči.

Zasežene sadike so vrnili oškodovanemu podjetju, zoper osumljenca pa bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo. Zaradi nedostojnega vedenja so izdali plačilni nalog tudi potniku v vozilu.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 18:13 14.maj 2020.

    Cigo se požvižga na kazen, saj je njegova sosialna podpšora v višini 700 ali več eur mesečno, nedotakljiva. Kar pomeni, da jo nihče ne more zapleniti, odvzeti ali zmanjšati, kjub prekrškom ali kaznivim dejanjem - niti država ne, ki jo izplačuje.

  • Avatar Leon
    Leon 15:58 14.maj 2020.

    Bizarnost je drugo ime za slovensko pravosodje.