Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Vožnja, ki je stala 2020 evrov

Vozil prehitro, pijan, v tujem avtomobilu, v katerem je imel več oseb, kot je to dovoljeno.

Radar - fotka podatkov | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto
Voznik BMW-ja je na dolenjski avtocesti divjal s povprečno hitrostjo 196 kilometrov na uro, brez vozniškega dovoljenja in še pijan. Policistom, ki so ga zaustavili, se je poleg tega zlagal glede svojih osebnih podatkov. Predal jim je sicer veljavno prometno dovoljenje, navedel pa napačne osebne podatke, kar so policisti ugotovili.

Gre za 30-letnika iz okolice Brežic, ki naj bi vozilo odpeljal brez vednosti lastnika. Moški poleg tega nima veljavnega vozniškega dovoljenja, izpita B kategorije sploh še ni opravil, v dvosedu pa je prevažal še dve osebi, torej več, kot je dovoljeno z zakonom.

Zaradi očitnih znakov, da je pod vplivom alkohola, so policisti odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal 0,49 miligramov alkohola.

"Policisti so vozilo začasno odvzeli, vozniku pa napisali obdolžilni predlog. 30-letniku grozi globa v višini 2020 evrov," je za Zurnal24 povedala Alenka Drenik z novomeške policijske uprave. Zoper voznika bodo ukrepali tudi zaradi navajanja lažnih podatkov.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.