Slovenija > Črna kronika
57 ogledov

Vožnjo končal v lisicah

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Devetindvajsetletni moški se ni strinjal z ukrepi policistov, se začel upirati in pristal v lisicah. Za volan je sedel pijan.

Policista PP Postojna sta v Pivki opazila voznika, ki je pospešeno zapeljal v krožišče. Zapeljala sta za njim in ga kmalu ustavila. Ugotovila sta, da gre za 29-letnega domačina, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato sta odredila preizkus alkoholiziranosti. Indikator je pokazal, da ima voznik 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. 

Voznik se z rezultatom ni strinjal, zato sta mu policista odredila strokovni pregled, ki pa ga je ta odklonil. Ko ga je policist seznanil s predpisano globo in nadaljnjimi ukrepi, je voznik policista z rokama odrinil in mu poskusil iz rok iztrgati zapisnik in potrdila o postopku. 

Policista sta kršitelja obvladala in ga vklenila do zaključka postopka. Izdala sta mu plačilni nalog v višini 900 evrov, dobil je 16 kazenskih točk, podali pa bodo tudi kazensko ovadbo zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja.

Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 18:35 26.junij 2017.

    Zapleniti-zasežti bi mu morala avto,napisati kazen za 9000 eurov. Sodnik pa mu prisoditi vsaj 10 let zapora brez možnosti predčasnega odpusta.