Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Vrana napadala Zagrebčane

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Vrana, ki ji je mačka požrla mladiča, je v naselju Malešnica na zahodu Zagreba napadla in laže poškodovala vsaj tri mimoidoče.

Poleg nujne medicinske pomoči so policisti na kraj dogodka poklicali tudi gasilce.

Vse skupaj se je začelo okoli 10. ure, ko je mačka požrla enega izmed vraninih mladičev, drugi pa je iz gnezda padel na grmovje. Vrana je zatem začela napadati ljudi ter s kljunom in kremplji ranila tri osebe.

"Hodil sem proti avtobusni postaji s slušalkami na ušesih, naenkrat pa me je nekaj udarilo kot s pestjo," je pričanje enega izmed napadenih povzel spletni portal Index.hr. Napadeni je dodal, da je za hrbtom na tleh zagledal vrano, ko pa se je prijel za glavo, je začutil kri.

Potem ko je mačka nekaj urah po prvem mladiču požrla tudi drugega, je vrana odletela, je še poročal Index.hr, ki je članek o nenavadnem dogajanju naslovil z besedami: "Hitchcock na Malešnici".

Policisti so se posvetovali s strokovnjaki, ki so potrdili, da gre za normalno obnašanje vran v tovrstnih okoliščinah in da ni pričakovati novih napadov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.