Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Vse pogostejši "namišljeni serviserji"

Vlomilec Shutterstock
Vse več je nepridipravov, ki ponujajo storitve in vstopajo v stanovanja, kjer okradejo ljudi – po navadi starejše. To se je zgodilo tudi ženski, ki ji je neznanec prte najprej podarjal, nato pa zanje zahteval plačilo. Drugi ženski je namišljenega serviserja uspelo odgnati.

Kranjskogorske policiste je včeraj popoldne poklicala starejša občanka z Belce pri Mojstrani in prijavila, da ji je neznanec odtujil denar. Okoli 16. ure je namreč pri njej pozvonil neznanec, jo prijateljsko ogovoril in vstopil v stanovanje. Izročil ji je namizne prte, češ da gre za darilo, ker se že dolgo nista videla. Med pogovorom jo je prosil za denar in jo z lažjo, da ima zdravstvene težave, zavedel in ogoljufal za 150 evrov.

Da je goljufal, je starka ugotovila, ko je denar pospravil v šop drugih bankovcev, ki ga je imel v žepu. Zato je denar zahtevala nazaj, vendar je storilec stanovanje hitro zapustil in se z belim osebnim avtomobilom znamke VW Golf hrvaških registrskih oznak odpeljal, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Preverite vse, ki vam ponujajo storitev 

Tovrstnih  ravnanj, ko neznanci v pogovorih in s spraševanjem po stvareh poskušajo pritegniti pozornost oškodovancev ter pridobiti ali vzbuditi njihovo zanimanje, je bilo v zadnjem času več, opozarjajo policisti. Na različne načine, najpogosteje pa s ponujanjem storitev (kot so pregledi plinskih naprav, servisi, prodaja izdelkov, zbiranje denarja za operacije) poskušajo  zavesti oškodovanca in pritegniti njegovo  pozornost, da bi pozneje lahko izvršili kaznivo dejanje ter kradli ali goljufali.

Hotel je "servisirati kabelsko"

Podobne zvijače se je spomnil tudi neznanec, ki se je včeraj na Spodnjem Otoku pri Radovljici predstavljal za serviserja kabelske televizije in želel vstopiti v stanovanje. Lastnica mu vstopa ni dovolila, s spraševanjem po podatkih pa ga je pregnala. Odpeljal se je z osebnim avtomobilom svetlomodre barve, s celjskimi registrskimi oznakami, sporočajo radovljiški policisti.

Ne spuščajte jih v stanovanje!

Zato policisti opozarjajo, da morate biti v stikih z neznanci pazljivi in pozorni na morebitne sume kaznivih dejanj. "Predvsem starejšim, pa tudi mlajšim, svetujemo, naj takim oljudem ne odpirajo vrat, sploh pa naj jih ne spuščajo v stanovanje. Varnostno verižico naj imajo vedno zataknjeno, vrednejše stvari pa naj bodo ustrezno shranjene in zavarovane," opozarja Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.