Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Vse več pijanih že dopoldne

Število voznikov, ki jih policija ustavi pod vplivom alkohola, se povečuje. (Fot Žurnal24 main
Policisti PU Celje v zadnjem obdobju opažajo, da je že v dopoldanskih urah za volanom vse več opitih voznikov.

Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so namreč v petek dopoldne v Sedlarjevem ustavili in pridržali 53-letnega voznika, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal 0,97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Konjiški policisti so primer voznika, ki je pijan vozil v dopoldanskih urah, obravnavali v torek, ko so na območju Zreč ustavili 43-letnega voznika. Preizkus z alkotestom je pokazal 0,91 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Opravka z alkoholiziranim voznikom v dopoldanskih urah pa so imeli tudi policisti iz Rogaške Slatine, ki so v ponedeljek ustavili in pridržali 34-letnega voznika iz Šmarja pri Jelšah, ki mu je alkotest pokazal 1,42 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vse tri čaka 950 evrov globe, 10 kazenskih točk in ukrep prepovedi vožnje.

Policisti opozarjajo, da se število zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržanih voznikov na območju Policijske uprave Celje letos že približuje številki 900.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.