Slovenija > Črna kronika
268 ogledov

Vzgojiteljici, ki je maltretirala otroke, ponovno sojenje

slovenija 10.12.13. novo mesto, vrtec jana, naselje Pod Trsko goro, otrok, otroc Jerca Božič Kranjec
Primer mariborske pomočnice učiteljice, ki jo obtožnica bremeni, da je surovo ravnala z dvema malima varovankama, ponovno na prvi stopnji.

Višji sodniki so delno razveljavili sodbo za nekdanjo pomočnico vzgojiteljice Marjeto Veselič, ki je bila zaradi neprimernih vzgojnih prijemov v mariborskem vrtcu obsojena na 13 mesecev zapora, poroča Večer.  

Preberite: Vzgojiteljici 13 mesecev zapora za izživljanje nad dveletniki              

                   Trpinčila je otroke

Maltretirala dve deklici

Okrožno sodišče v Mariboru je januarja letos pomočnico vzgojiteljice zaradi zanemarjanja otrok in surovega ravnanja obsodilo na leto in mesec dni zapora. Krivdo ji je naložilo zaradi maltretiranja dveh deklic, starih 17 in 20 mesecev, pri čemer ji je za eno prisodilo osem, za drugo pa šest mesecev zapora. 

Višji sodniki so zaradi pomanjkljive obrazložitve sodbo v delu razveljavili in primer vrnili nazaj na prvo stopnjo. Ponovno sojenje naj bi se začelo v sredo, a obtožene zaradi bolezni ni bilo na sodišče, se je pa strinjala, da obravnavo izpeljejo kljub njeni odsotnosti, kar se je tudi zgodilo. 48-letna Veseličeva krivdo zanika in poudarja, da je "ravnala profesionalno, vendar ne strogo" in da gre pravzaprav za zaroto kolegice, ki je želela priti do njenega delovnega mesta. 

Otroku glavo tiščala pod pipo

Kriminalisti so v preiskavi poleti leta 2013 ugotovili, da je Veseličeva v mariborskem vrtcu večkrat surovo ravnala z dvema deklicama, takrat starima manj kot dve leti. Kot piše v obtožnici, je deklico, ki je odklanjala hrano, prijela v predelu pasu, jo stresla in ko je deklica že jokala, jo je obrnila z glavo navzdol in jo z višine svojega pasu spustila na posteljo, kamor je otrok padel s trebuhom naprej. Veseličeva jo je zatem prijela za vrat, piše v obtožnici, jo tiščala na posteljo, da se je začela deklica med kriljenjem z rokami in nogami ter jokanjem celo dušiti.

Drugo deklico, ki je na ležalniku jokala, je Veseličeva za obe roki dvignila nekoliko kvišku, jo stresla in spustila na ležalnik ter jo še nekajkrat udarila in pokrila z odejo čez glavo. V drugem primeru je isto deklico, ko je jokala, prijela za roke in jo vrgla nazaj, da je otrok padel na hrbet. Ker jok ni potihnil, jo je zgrabila, odnesla do umivalnika in nanjo pljusknila vodo.

Starši obeh deklic so pojasnili, da so pri njiju opazili veliko stisko, saj nista želeli v vrtec, a niso vedeli, zakaj ne. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • maneken 14:19 26.november 2015.

    Članek govori predvsem o tem (česar seveda nihče ne opazi), česa je zmožna ženska narava in to na obeh straneh: na strani obtožene in pa na strani prič, mamic, novinark, ki to povzemajo. Ob enem banalnem ekscesu zdaj toliko laži, ...prikaži več podtikanj, sprenevedanj in prekipevajočih strasti. Zanimivo bi bilo, če bi lahko videli resnico, ki najverjetneje nima nič skupnega s tem in takim pisanjem.

  • Ferluci 13:06 26.november 2015.

    Takšni ljudje so bili v mladosti dostikrat tudi sami deležni takšnih dejanj. Obsojanja vredno, za vzgojiteljico pa takšna oseba prav gotovo ni. Prej za vojakinjo.