Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Vzrok nesreče: slabost šoferja

Fotografija je simbolična. (Foto: Mario Pusic / CROPIX)
1/5
Žurnal24 main
Šoferju, ki je vozil šolski avtobus v bližini Karlovca, ki je zavozil s ceste, je bilo slabo. Otroci pripovedujejo, da je omahnil, nato pa je začelo avtobus zanašati.

"Zadnja stvar, ki se je spomni je, da mu je bilo slabo," za šoferja pravi Mirjana Vincek iz agencije Euroturist, ki je otroke iz osnovne šole Juraja Habdelića iz Velike Gorice peljala na ekskurzijo. Policija je opravila tudi alkotest, ki je bil negativen.

Od 54 potnikov sta dva otroka in en vzgojitelj  težje poškodovani, 42 jih je v bolnišnici zaradi lažjih poškodb.

"Poslušal sem glasbo in naenkrat je avtobus začel zavijati. Kaj več se ne spomnim, razen tega, da sem videl svoje krvave sošolce," pripoveduje pretreseni 14-letnik Slavko. "Slišal se je udarec in potem sem videl, da smo v nekem jarku. Moja prijateljica je priletela preko sedeža. Stopil sem ven in vsi so bili krvavi," se spominja Antonio, ki si je v nesreči poškodoval zobe, ustnice in nos, dobil pa je tudi udarec v glavo.

Večina otrok ima modrice po celem telesu, mnogi so zaradi lažjih poškodb hrbtenice dobili opornice, veliko jih je v šoku.

Zdravnica Kosorjeva
"Otroci so vidno prestrašeni, kar se vidi na njihovih obrazih. Njim in staršem je treba omogočiti psihološko pomoč,"
je po obisku v bolnišnici dejala hrvaška premierka Jadranka Kosor. Zahteva tudi preiskavo, kaj se je dogajalo v času nesreče.

Se je pa preizkusila tudi kot zdravnica. Po pogovoru z dvema otrokoma je sama, brez pomoči zdravnikov, presodila, da morata na preglede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.