Slovenija > Črna kronika
87 ogledov

Wolf in Janša na sodišču

Walter Wolf
1/12
Boštjan Tacol
Na ljubljanskem okrajnem sodišču sta se danes pojavila tako soobtoženi v zadevi Patria Walter Wolf kot Janez Janša. Wolf proti koncu zaslišanja ni želel več odgovarjati na vprašanja.

Soobtoženi Tone Krkovič je ocenil, da so zdaj, ko je Janez Janša postal mandatar za sestavo vlade, "vsi resni razlogi za proces minili".

Janšev zagovornik Franci Matoz je pred začetkom dejal, da je Janša (v spremstvu varnostnika) prišel na glavno obravnavo zaradi današnjega zaslišanja soobtoženega Wolfa. Zakon o kazenskem postopku namreč določa, da je udeležba na obravnavi nujna, če je zaslišan soobdolženec, pojasnjuje Matoz.

Zasliševali šest ur in pol

Walterja Wolfa so zasliševali kar šest ur in pol. Sodnica je med njegovim pričanjem prebrala vse zagovore soobtoženih, saj je bil med njihovimi zaslišanji zaradi zdravstvenih težav odsoten.

Wolf je ob koncu zaslišanja dejal, da ne bo več odgovarjal na vprašanja tožilcev, ampak le na vprašanja zagovornikov soobtožene četverice, "če bodo seveda kaj pametnega vprašali".

Zanika, da bi komurkoli kaj obljubil, in pravi, da je vse to konstrukt prejšnje tožilke, njen mož pa je član teroristične morilske bande, ki ga je finančno uničila. Pravi, da je z Riedlom govoril le to, da je predlagal Rotis za možnega lokalnega partnerja v Sloveniji.

Sredi februarja avstrijske priče

Na vrsti za pričanje je Wolfova partnerica Edna Kernc. Predvidoma sredi februarja bodo začeli z zaslišanji avstrijskih prič. Na prejšnji obravnavi je pričal nekdanji prvi mož Petrola Marko Kryžanowski, ki je pred Petrolom vodil AC-Intercar, konkurenta Rotisa za slovensko zastopstvo Patrie. Po zaslišanju je novinarjem dejal, da o podkupninah ne ve ničesar. Na obravnavi je slišal malo neposrednih informacij in dejal, da ni nobenih dokumentov, ki bi jasno govorili o poslovnih odnosih in odločitvah.

Komentarjev 22
  • Križ Veliki Vrh-Tržišče 14:42 02.februar 2012.

    IZ MUHE SO NAREDILI SLONA:tako da nekomu mečejo polena pod noge.

  • Sajko Sojka 13:19 31.januar 2012.

    BOLJ BIT KONJ KOT JOŽE

  • Darko 20:10 30.januar 2012.

    vprašaj cvikla in ostalo druščino kako konstrukt mednarodnih razsežnosti napravit. Čas bo po poti sodišča pokazal, da je vse skupaj eno navadno sranje. KRKOVIČ je mimogrede hotel povedat, da zdaj ni več potrebe po sojenju zaradi tega, ker ...prikaži več jim ni uspelo sesut Janše s tem posranim procesom.NEKATERI PAČ ZLONAMERNO MISLITE ALI PA NE RAZUMETE: