Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Z 1,17 mg/l alkohola bežal pred policisti

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali kar nekaj voznikov, ki so pregloboko pogledali v kozarec. Novomeškim policistom je poskušal močno opit 45-letnik kar pobegniti. Opit Italijan povozil semafor.

Policisti PU Novo mesto so včeraj zvečer obravnavali kar tri voznike, ki pri pitju alkoholnih pijač niso bili nič kaj zmerni.

Okoli 18. ure so v okolici Novega mesta med kontrolo prometa ustavili 53-letnega voznika osebnega avta, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Imel pa je v litru izdihanega zraka 0,44 miligrama alkohola.

Nekaj pred 20. uro je občanka policiste obvestila, da na Ratežu voznik osebnega avtomobila z vozilom vijuga po vozišču. Policisti so kršitelja, ki je z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu, izsledili in ga skušali ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali. Sprva voznik njihovih znakov ni upošteval, kasneje pa so ga policisti uspeli ustaviti. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 45-letni voznik v litru izdihanega zraka 1,17 miligrama alkohola.

Okoli 22.30 ure pa so v Novem mestu ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,59 miligrama alkohola. Vsem trem so odvzeli prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje.

Italijan povozil semafor
Polne roke dela z vinjenimi policisti so imeli tudi koprski policisti. Na cesti Divača–Lokev je 32-letni Italijan z osebnim avtomobilom povozil semafor. Vid mu je najverjetneje zameglilo 0,98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraku. Policisti so ga pridržali, mu napisali plačilni nalog, sledi pa še obdolžilni predlog.

Vinjeni voznik pa je bil v Luciji vpleten v prometno nesrečo. 20-letni Portorožan, ki je vozil kolo z motorjem, je izsilil prednost 56-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Oba sta "pihala“, alkotest pa je pri vozniku osebnega avtomobila pokazal 0,90 miligrama alkohola v litru izdihanega zraku. Policisti so ga pridržali, izdali plačilni nalog, podan pa bo tudi obdolžilni predlog.

Voznik kolesa z motorjem je bil sicer trezen, vendar ni imel vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je izsiljeval prednost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.