Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

Z 20 evri hotel podkupiti policista

Policijska kontrola prometa Boštjan Tacol
Romun je želel, da ga policist ne bi preverjal, a si je "prislužil" kazensko ovadbo celjskih kriminalistov.

 

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Celje, sta policista Policijske postaje Žalec pri kontroli vozil na izvozu v Arji vasi ustavila kombi z romunskimi registrskimi tablicami. Vozil ga je 34-letni državljan Romunije, poleg njega pa je bilo v vozilu še osem oseb.
 

Ponujal mu je "zavarovalno polico"

Pri kontroli je voznik policistu poleg osebnih dokumentov izročil tudi večkrat prepognjeno zavarovalno polico, v kateri je bil bankovec za 20 evrov, in policistu v angleškem jeziku večkrat ponovil, da je to za njega. Ko mu je policist pojasnil, da zavarovalne police ne potrebuje, je voznik zavarovalno polico nekoliko razprl in pokazal na zložen bankovec in želel, da policist denar vzame zase.

Grozi mu do pet let zapora

Policist je vozniku takoj pojasnil, da je s tem storil kaznivo dejanje dajanja podkupnine in je izročen denar zasegel kot predmet kaznivega dejanja. Po vseh zbranih obvestilih bodo celjski kriminalisti 34-letnega Romuna kazensko ovadili, grozi pa mu zaporna kazen od enega leta do petih let, so navedli na PU Celje.

Komentarjev 3
  • Trovlak 17:12 18.junij 2013.

    Bravo policist. Sicer je to naredil verjetno zato, ker je imel poleg ali v avtu še drugega policista in kot je znano med policisti, ne moreš zaupati niti svojemu policijskemu kolegu. Ampak čemu zapor? Da bomo 5 let slovenski državljani ...prikaži več hranili, greli in hladili tega prevarantskega tujca? Enostaven in učinkovit zakon bi bil sledeč: pripor v nečloveških razmerah za dobo 5 dni. Po tem času se mu ponudi možnost plačila varščine. Varščina bi bila faktor 100 ali 200 od vrednosti ponujene podkupnine. Torej kazen mora biti za tujce predvsem finančna in takšna , da si bodo prekršek zapomnili, Plus obvezen izgon iz države za zaslednjih 5 let. Zapor kot takšen je pravljica. Vsakodnevni topli obroki, prijetne razmere (toplo, hladno), možnost rekreacije, super družba od katere se naučiš novih trikov v nečednih poslih itd. Brezveze. Slovenija ne rabi stroškov ampak denar.

  • Izudin 17:11 18.junij 2013.

    Pravijo, tudi pošten človek je podkupliv, samo pošteno ga moraš podkupit. Je bil pa naiven romun, če je mislil, da bo z 20 evri prišel skozi, pri nas dobiš par sto evrov kazni že zarade prekoračitve nekaj kilometrčkov na uro.

  • marjan 16:38 18.junij 2013.

    Če bi bili vsi policisti in kriminalisti tako natančni bi lahko vsako leto zgradili nov zapor.