Slovenija > Črna kronika
32573 ogledov

Strašljivi prizori nočne nesreče na dolenjki

Nesreča na avtocesti gasilci
1/5
PGD Grosuplje
Huda nočna nesreča. Policija za Žurnal24 pojasnila podrobnosti.

Nekaj pred pol drugo uro ponoči je na dolenjski avtocesti med priključkom Višnja Gora in priključkom Grosuplje - vzhod v smeri Ljubljane prišlo do hude prometne nesreče.

Kot je za Žurnal24 pojasnil predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževič, je bilo v nesreči udeležen 23-letni voznik osebnega vozila znamke audi A3. Prometna nesreča se je zgodila na mestu, kjer je bila postavljena delovna zapora  in je promet potekal samo po pasu za počasna vozila.

"Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik zaradi neprilagojene hitrosti in ker ni vozil po sredini prometnega pasu, trčil v stoječe tovorno in priklopno vozilo v delovni zapori. Po trčenju je vozilo odbilo in je trčilo še v varovalno ograjo."

Voznik se je po trku in zaradi prevračanja avtomobila po cestišču, ki je trajalo več deset metrov, avto pa je na koncu obstal na strehi, hudo telesno poškodoval. Poklicni ljubljanski gasilci in prosotovoljni gasilci iz Stične in Grosuplja so ga s tehničnim posegom spravili iz zmaličenega vozila. Reševalci so ga nato odpeljali v ljubljanski UKC.

"Njegovo življenje je ogroženo," je za Žurnal24 potrdil Tomaževič.

Gasilci in delavci Darsa so imeli nato še precej dela, da so odstanili z avtoceste vse posledice nesreče. 

Fotografije s prizorišča kažejo, da je avto zadel prikolico tovornjaka z desne strani, od avtomobila pa na koncu ni ostal cel praktično noben kos.

Na območju nesreče v smeri Ljubljane sta bila sicer ponoči zaradi del zaprta oba vozna pasova, promet pa je bil speljan le po počasnem voznem pasu. Tovornjak, v katerega je treščil avtomobil, je bil ustavljen na levem voznem pasu, smo izvedeli neuradno. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Žurnalček 13:34 26.november 2019.

    Jaz bi samo rad povedal , da mu jaz nisem tiščal na gas !

  • Naklonsky 07:51 25.november 2019.

    Eden izmed norcev na cesti manj.

  • jagnje 23:12 24.november 2019.

    Če voziš ponoči audi s halogenskimi lučmi (in ne močnih led luči) v smeri ljubljane v blagem desnem ovinku navzgor ne vidiš nizke betonske ograje na levi strani, ker te nasproti vozeči avti slepijo, ker svetijo čez ograjo. Vožnja ponoči ...prikaži več je tam prava nevarnost. Rešitev je previdna vožnja po sredini obeh pasov.