Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Z avtom v Savo, mrtvega izvlekli gasilci

Voznik se je nekaj pred polnočjo prevrnil v Savo, gasilci so izvlekli mrtvega.

"Ob 23.36 je v Zavratih v občini Radeče osebno vozilo trčilo v nabrežino od koder je vozilo odbilo in se prevrnilo v reko Savo," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

"V prometni nesreči izven naselja Zavrate je umrl 24-letni voznik osebnega vozila doma iz Radeč," so sporočili s celjske policijske uprave. 

"24-letni  voznik, ki je vozil iz smeri Radeč, je izven naselja Zavrate zapeljal čez levo smerno vozišče in trčil v skalnato nabrežino ob cesti. Po trčenju ga je odbilo v desno izven vozišča, kjer se je vozilo prevrnilo vreko Savo. Voznik se je v prometni nesreči tako hudo poškodoval, da je poškodbam na kraju podlegel," so pojasnili okoliščine. 

To je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Avto je voda odnesla 40 metrov niže

Gasilci PGE Celje in PGD Zidani Most, Radeče in Laško so vozilo našli okoli 40 metrov nizvodno in ga izvlekli na kopno, s tehničnim posegom iz vozila rešili truplo pokojnega voznika, ter nudili ostalo tehnično pomoč.

Na kraju dogodka so bili tudi policisti in reševalci RP Laško. 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 20:42 20.marec 2016.

    Čitam o nesreči na NOVA TV24 ! Pojma nimajo in kar je najbolj žalostno teli " zadrtoklerikalni elementi" , ki se izdajajo za klene Slovence , Slovenije sploh ne poznajo ! Gor so dali magistralno cesto Sevnica- Z.most-LJ -CE ! ...prikaži več Glupani glupi ni dost , da se izmišljujejo novice , tudi z Googla ne znajo najdet in prenesti ta pravih streetov !

  • Žurnalček 14:37 20.marec 2016.

    Malo nejasno , vendar zgleda, da je vozil po cesti , ki je dovoljena samo za lokalni promet od Radeč proti Hrastniku , po desni obali . Tu so skalni useki na levi strani medtem , ko jih v samem ...prikaži večmem Zavrču ni .Cesta je tako ozka , da je prostora samo za en avto , če se pa srečata dva , se morata ustaviti na izogibališču. Mogoče mu je skočila kakšna žival , mogoče se je izognil pešcu ali pa je enostavno divjal po cesti , kjer je vsaka napaka smrt in to ne zaradi Save kajneda , ampak umetnega jezera -akumulacije HE Vrhovo !