Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Z Begunjščice reševali skupino osmih Hrvatov

Policija PU Kranj
"Hrvaške planince je 'presenetilo' neurje, ki se je glede na vreme že samo napovedovalo," so sporočili s kranjske policijske uprave.

Poškodovana sta bila dva Hrvata, ki sta v neurju padla po tleh; v zahtevnih vremenskih razmerah in megli je planincem na pomoč poletel policijski helikopter.

S helikopterjem reševali tudi gozdarja

Policija | Avtor: PU Kranj PU Kranj
Helikopterska enota je morala posredovati tudi na Krstenici, kjer se je poškodoval gozdar. "To posredovanje je bilo posebej zahtevno ker je potekalo na zelo zahtevnem terenu, trajalo pa je kar dve uri," so sporočili policisti.

Pred nesrečo je gozdar žagal izkoreninjeno drevo. Ko ga je prežagal se je korenina zvalila nanj in na njem obstala. Rešili so ga gozdarji v bližini, ki so tudi poklicali na številko 112.

"Gozdovi skrivajo veliko nevarnosti, nesreče pa se dogajajo tudi izkušenim in profesionalnim gozdarjem. Vseh nesreč razumljivo ni mogoče predvideti, je pa vseeno vedno treba biti previden, strokovno usposobljen za varno in zdravo delo ter opremljen s pregledano in preizkušeno opremo,"opozarjajo policisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2