Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Z grožnjami izsiljevali donatorske pogodbe

Policist Boštjan Tacol
Mariborski kriminalisti so v ponedeljek pridržali štiri Mariborčane, stare od 30 do 45 let. Utemeljeno so osumljeni izsiljevanja. Od jutra pa hišne preiskave tudi zaradi oderuštva.

Kot v preiskavi ugotavljajo mariborski policisti, so štirje Mariborčani od dveh oškodovancev, lastnika in solastnika podjetja, z izrekanjem resnih groženj in uporabo sile zahtevali, da podpišejo različno dokumentacijo v škodo svojega premoženja. Med drugim naj bi šlo tudi za podpisovanje sponzorske pogodbe za doniranje denarja športnemu društvu, v katerem naj bi bil  aktiven  ali celo soustanovitelj eden izmed osumljenih.

Zaradi domnevnega izsiljevanja k sodniku

Prav tako so osumljeni od oškodovancev zahtevali,  da  jim  poravnajo  stroške  nezakonite "storitve", kar je eden izmed oškodovanec tudi storil in jim izročil 400 evrov.

Oškodovanca  kaznivih  dejanj  sta  bila  v preteklosti poslovno povezana z 38-letnim  moškim,  ki  je  ostale osumljene napeljal k s storitvi kaznivih dejanj.

Dva  osumljena moška kriminalisti po zbranih obvestilih izpustili iz pridržanja, dva pa so včeraj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za 30-letnega moškega oredil pripor, za 45-letnika pa bodo odločali danes.

Hišne preiskave pa zaradi oderuštva

Medtem pa mariborski kriminalisti preiskujejo že nov primer domnevnega oderuštva, zaradi česar vsaj dvema osebama grozi do triletna zaporna kazen.

Policisti namreč že od zgodnjega jutra zbirajo dokaze o domnevno nezakonitih zaslužkih, ki naj bi si jih posamezniki prisvajali s posojo večjih vsot denarja po oderuško visokih obrestih, predvsem posameznikom, ki si drugače denarja po zakonitih poteh ne bi mogli izposoditi.

Upniki pa naj bi nato nad dolžnike pošiljali izterjevalci, ki naj bi dolžnikom na različne načine grozili.

Obe omenjeni preiskavi naj sicer ne bi bili neposredno povezani. Dve osebi, ki naj bi ju policisti sumili oderuštva, pa bosta pridržani, vsaj dokler preiskovalci pri njima ne zaključijo hišnih preiskav in zbrerejo domnevne točno določene dokaze, ki jih iščejo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.