Slovenija > Črna kronika
0 ogledov

Z 'jugičem' v sabor

V nenavadnem napadu ni bil nihče poškodovan. Žurnal24 main
V stavbo hrvaškega sabora se je popoldne z avtomobilom zaletel 34-letni moški. Vzrok napada ni znan, storilca pa so pridržali.

V stavbo hrvaškega sabora, kjer sta sedeža vlade in parlamenta, se je danes okoli 14. ure z avtomobilom zaletel 34-letni moški. Varnostniki so po prvem šoku razbili okno na njegovi strani in ga izvlekli iz avtomobila. Predali so ga policiji. Vzrok dogodka za zdaj še ni znan.

Želel skozi službeni vhod
Voznik črnega juga zagrebške registracije se je zaletel v službeni vhod, ki ga uporabljajo zgolj poslanci in saborski gostje. Na Trgu svetega Marka, kjer je sedež hrvaške vlade in sabora, je sicer promet dovoljen zgolj službenim vozilom in za okoliške stanovalce.

Po pripovedovanju prič je storilec z avtomobilom zapeljal v nedovoljeno smer. Vratar pri vhodu vlade ga je poskušal ustaviti, a se voznik zanj ni zmenil in je zapeljal mimo Markove cerkve ter nato naravnost v vrata sabora. Priče so pri tem slišale njegove vzklike. Po neuradnih podatkih naj bi sicer 34-letnik v preteklosti že bil obravnavan zaradi groženj.

Vhod v sabor ni resneje poškodovan. Policijski strokovnjaki za eksplozivne naprave so s psi že pregledali poškodovano vozilo, več podrobnosti pa za zdaj ni znanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.