Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Z lažjo od vrat do vrat

Trkanje Shutterstock
Če kdo potrka na vaša vrata in vas prosi za prostovoljni prispevek, pri tem pa nima dovoljenja, obvestite policijo.

Bralka nam je sporočila, da tudi v Ljubljani posamezniki v imenu varnih hiš pobirajo prostovoljne prispevke. Včeraj smo poročali, da so se lažni pobiralci prispevkov pojavili v Celju in okolici.

Obvestite policijo

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so nam povedali, da glede oseb, ki se v Ljubljani pretvarjajo, da pobirajo prispevke, do zdaj niso prijeli nobenih prijav.

"Občasno prihaja do primerov pobiranja prostovoljnih  prispevkov brez ustreznega dovoljenja. Navadno gre za primere, ko osebe hodijo od vrat do vrat in prosijo za donacije v imenu različnih humanitarnih društev," nam je sporočila Maja Ciperle Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Policija svetuje, da preverite, ali imajo osebe ustrezno dovoljenje upravne enote. Če se pobiranje prispevkov izkaže za neupravičeno ali ga ne utemeljijo, zadevo preverite pri določeni organizaciji in v vsakem primeru obvestite policijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.