Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Z Mesičem govorila po rusko

Nikolaj Davidenko je v svojem drugem nastopu v Umagu prvič zmagal in postal 14. Žurnal24 main
Najboljši ruski teniški igralec Nikolaj Davidenko je v življenjski formi. Po turnirju v Hamburgu je zmagal še v Umagu in to brez izgubljenega niza.

Nikolaju Davidenku, devetemu igralcu sveta, v Umagu nihče ni bil kos. Za zmago v finalu nad nekdanjim prvim igralcem sveta in zmagovalcem Roland Garrosa, Špancem Juanom Carlosom Ferrerom, je prejel ček za 71 tisoč evrov. Po deseti zaporedni zmagi na ATP turnirjih je bil zelo zgovoren.

V Umagu ste pometli s konkurenco. Tudi v finalu ste gladko prišli do zmage. Kako ste vi videli obračun s Ferrerom?
V polfinalu sem zmagal 6:1 in 6:1. Tudi rezultat v finalu razkriva, da je šlo za lahko zmago, pa čeprav na začetku ni kazalo tako. Borila sva se za vsako žogo. Pri brejku za 3:2 sem pomislil, da bo lažje, a mi je tudi on odvzel servis. Kasneje mi je uspelo nekaj neverjetnih zadetkov in po zmagi v prvem nizu se mi je dokončno odprlo. Igre sem dobival hitro, Juan, ki je imel v soboto dolg in naporen polfinalni obračun, pa je bil utrujen, ni dobro tekel.

Redko se zgodi, da igralec v polfinalu in finalu skupaj odda le pet iger.
Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Srečo sem imel, da sem tako polfinale kot finale začel ob večerni uri. Na začetku je bilo še zelo vroče, ni bilo lahko igrati. Ko je temperatura padla za nekaj stopinj, sem bil bolj osredotočen na svojo igro, kar letel sem po igrišču. Vesel sem, da mi je šlo tako dobro. Za menoj je odličen teden. Ribaril sem, se malo sončil, dobil barvo, igral tenis in najbolj pomembno – zmagoval.

Pred vami je turneja po ZDA. Menite, da ste sposobni nadaljevati niz zmag tudi na trdi podlagi?
Ne želim razmišljati o Ameriki. Koga sploh še zanima Amerika? US Open? Kdo ve, morda osvojim Montreal, Cincinnati in US Open, ampak o tem v tem trenutku sploh ne želim razmišljati. Trenutno uživam v zmagi v Umagu.

Davidenko je v Umagu po le 71 minutah finalnega boja prišel do svoje 16. lovorike na turnirjih ATP. © Gregor Prebil

Gledalcem na tribunah ste po zmagi dejali, da ste presenečeni, da si je turnir ogledal hrvaški predsednik. Da kaj takega v Rusiji ni mogoče. Pa vseeno, pred leti je za vas na tribunah pesti stiskal nekdanji ruski predsednik Boris Jelcin.
To je res. Prisostvoval je obračunu v finalu Davisovega pokala. Sedanjega predsednika tenis ne zanima.

Med podelitvijo ste se zapletli v pogovor s hrvaškim predsednikom. O čem sta se pogovarjala?
Presenečen sem bil, da govori rusko in to zelo dobro. Rekel je, da je v Umag prispel s helikopterjem v pol ure. Presenečen sem, ker moraš ponavadi ob srečanju s predsednikom nositi obleko in kravato, midva pa sva se sproščeno pogovarjala kar sredi igrišča.

Na tribunah ste imeli kar nekaj navijačev. V oči pa so nam padla dekleta, ki so skozi celotno srečanje pela. O čem govori besedilo pesmi?
Pesem poje o meni, kako sem hiter na igrišču in kako lahko vsakega premagam. Lepo jih je bilo slišati.

Kako boste proslavili zmago? Boste spili več kot le nekaj piv?
Mizo v VIP-sektorju sem že rezerviral. Upam, da me bo varnostnik spustil tja (smeh). Zagotovo bom na zmago spil kakšen šampanjec.

Za konec nam še povejte, kaj boste naredili z 71 tisoč evri, ki ste jih dobili za zmago. Boste po zgledu nekaterih teniških kolegov poskušali srečo v pokru?
Rad služim denar, ne izgubljam (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.