Slovenija > Črna kronika
92 ogledov

Z motornimi sanmi v smrt

Minuli konec tedna so smučišča vzela kar tri življenja. Žurnal24 main
Slovenska smučišča so v nedeljo vzela še eno življenje. Okoli sedme ure zvečer se je ob vznožju smučišča Morava na Golteh v občini Mozirje z motornimi sanmi smrtno ponesrečil moški.

Kot so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje, se je 41-letni moški z območja Hočkega Pohorja pri spustu s smučišča Morava zaletel v drevo, pri čemer so ga pod seboj pokopale motorne sani. 41-letnik je na motornih saneh vozil tudi partnerico, ki je pri pospešitvi hitrosti padla s sani, voznik pa je trčil v večje drevo in umrl na kraju nesreče, čeprav so na kraj dogodka prihiteli reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Mozirje, gasilci PGD Mozirje in zaposleni TRC Golte, d. o. o.

Smučar si je poškodoval glavo
Reševalci celjske nujne medicinske pomoči pa so morali ob 17.47 posredovati na smučišču pri Celjski koči v občini Celje, kjer si je smučar pri padcu poškodoval glavo. Ponesrečenca so prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Sicer pa je bil minuli konec tedna na slovenskih smučiščih zelo tragičen. V nedeljo je na smučišču na Starem vrhu snežni teptalnik zadel deklico, ki je na kraju nesreče umrla. Zoper voznika teptalnika je podana kazenska ovadba. V soboto pa se je prav tako zgodila nesreča na smučišču, in sicer v smučarskem središču Bad Kleinkirchheim na avstrijskem Koroškem. Trčila sta dva slovenska smučarja, sicer prijatelja, pri tem pa je eden umrl. Trčila sta pri veliki hitrosti, nihče od njiju pa ni nosil čelade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.