Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Z nožem nad redarja

Fotografija je simbolična. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
V Kopru je lastnik nepravilno parkiranega avtomobila napadel redarja, ki sta ga obravnavala.

35-letni Koprčan je včeraj svoje vozilo parkiral na Vojkovem nabrežju v Kopru. Njegovega prekrška nista spregledala redarja, ki sta prekršek tudi obravnavala. Ko sta z delom opravila, ju je lastnik avtomobila začel zasledovati, kričal je nanju in ju zmerjal. Čez čas je s svojim početjem prenehal. Redarja sta si  oddahnila, vendar le za nekaj minut, saj se je voznik vrnil in ju napadel z nožem.

Redarja sta se hujših poškodb uspela ubraniti; poklicala sta policiste, ki so napadalca ujeli pri semedelskem mostu v Kopru. Nož je imel še vedno pri sebi. 

"Policisti so ga odpeljali in ga zaslišali, nato pa izpustili," je za Žurnal24.si povedala Anita Leskovec s koprske policijske uprave. Dodala je, da bodo zoper 35-letnika podali kazensko ovadbo zaradi preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Moškega policija še ni obravnavala; ali so ga že kdaj obravnavali redarji in se je njegova jeza do redarske službe le stopnjevala, pa naj bi nam odgovorili iz koprske občine. Ravno tako tudi, koliko je znašala kazen za prekršek, ki sta ga redarja včeraj pripisala 35-letnemu Koprčanu.

Komentarjev 1
  • alvalavs 08:06 27.maj 2015.

    Občinski redarji so res poklicani zato da delajo red in opozarjajo ampak roko na srce so inkasanti za občinske proračune.