Slovenija > Črna kronika
3909 ogledov

Z nožem v prsih poklical policijo in si rešil življenje

Prevrnjen rešilec I. H.
62-letnik, ki ga je zabodel v prsni koš, je v priporu.

Kriminalisti in policisti so zaključili kriminalistično preiskavo poskusa uboja v Kidričevem. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja so včeraj zvečer na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju s kazensko ovadbo privedli 62-letnega osumljenca. Po zaslišanju mu je sodnik odredil pripor.

V ponedeljek, 23. julija 2018 okoli 23.30 sta se v stanovanju v Kidričevem sprla močno opita 62-domačin in 51-letni Ptujčan. Med prepirom je starejši s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš. S tem ga je posebno hudo telesno poškodoval in hudo ogrozil njegovo življenje.

"Oškodovanec je o dogodku sam obvestil Regijski center za obveščanje in zaprosil za pomoč. Reševalci so mu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so ga z nožem v prsih, v smrtni nevarnosti, odpeljali v UKC Maribor, kjer so mu zdravniki rešili življenje," so sporočili policisti. Mediji so poročali, da bi, če bi nož izvlekel sam ali če bi to storil napadalec, zagotovo izkrvavel. 

Grozil tudi policistom 

Policisti so osumljenca prijeli na kraju dejanja in zoper njega odredili pridržanje. V času prijetja in kasneje je osumljeni še naprej grozil, da bo oškodovanca ubil, grozil je tudi policistom. Osumljeni je v preteklosti že bil obravnavan za kazniva ravnanja z elementi nasilja.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 5
  • Lavdan 13:52 26.julij 2018.

    Štajerci spet rojijo.

  • ginko 13:48 26.julij 2018.

    AtaAufbiks - najboljše za tebe je, da si še tako naprej na psihiatriji, če ne bodo še tebe vklenili.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:15 26.julij 2018.

    Najbrž kakšen Šiptar, tako kot Janša!