Slovenija > Črna kronika
56 ogledov

Z olfa nožem nad varnostnika

Ali bo novi zakon predvidevel sankcije  za tiste, ki ne bodo upoštevali navodil Žurnal24 main
"V mariborskem Planetu Tuš so mi skoraj zaklali varnostnika," je v četrtek na Dnevih zasebnega varovanja vidno ogorčen dejal šef varnostne službe BBR Security Domen Vivod.

Na mariborski policijski upravi so za zurnal24.si potrdili, da se je incident zgodil v sredo ob 2.45, ko se je 29-letni moški iz Maribora vedel nasilno in drzno.

Med kršitvijo javnega reda in miru je s tapetniškim nožem poškodoval 23-letnega varnostnika. Varnostnik je utrpel hudo telesno poškodbo in je iskal zdravniško pomoč v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju.

ZA VEČ SODELOVANJA S POLICIJO

˝V tujini je tako, če varnostnik v lokalu nekoga opozori, da se mora iz tega lokala odstranit, se potem zgodi, da ta človek oddide. Zakaj? Ker natančno ve, da bo v naslednjih nekaj minutah prisotna policija in ga odpeljala.˝

Takšno sodelovanje s policijo bi se moralo po besedah Paša pri nas nujno vzpostaviti.
"Če ne bi dvignil roke in si zavaroval glave, bi mu prerezal vrat," je dodal Vivo, ki je že večkrat opozarjal tudi na dejstvo, da varnostnike velikokrat napadejo.

Razboriteža so do prihoda policistov zadržali drugi varnostniki, medtem ko so morali napadenemu operirati kito na levi roki.

Policisti so moškemu izdali plačilni nalog in ga zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu.

Paš: Varnostniki so velikokrat nezadostno opremljeni
Predsednik Zbornice RS za zasebno varovanje Ingo Paš je za zurnal24.si dejal, da so varnostniki pri svojem delu velikokrat nezadostno opremljeni. 

Zbornica se sicer ne zavzema za množično uporabo strelnega orožja, menijo pa, da bi moral varnostnik imeti nekaj več možnosti, da se brani.

˝Tu je bilo več predlogov danih, tudi iz tujine. Da ima lahko tudi palico, da ima lahko tudi druga prisilna sredstva. Tu se zastavlja to vprašanje, da bi bila pri takem varovanju vsaj dva varnostnika.˝

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.