Slovenija > Črna kronika
645 ogledov

Z ukradeno kartico zapravil 6.300 evrov

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Policisti so stopili na prste nepridipravoma, ki sta ukradla bančne kartice in z njimi dvigovala denar. Eden od njiju je račun olajšal za 6.300 evrov.

Policisti so prostost odvzeli 36-letnemu Ljubljančanu, ki je osumljen, da je 27. septembra 2013 v dopoldanskem času vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo v okolici Iga. Iz stanovanjske hiše je odtujil več predmetov, med drugim tudi bančno kartico z osebnim geslom. Še isti dan je bančno kartico večkrat zlorabil.

Na območju Ljubljane je trikrat dvignil gotovino na bančnem avtomatu, trikrat je dvig poskušal opraviti, v 15 primerih pa je s kartico plačal artikle v različnih trgovinah. Kupil je prehrambene in športne artikle, nakit, tehnične izdelke in celo prenosni računalnik. Skupaj je zapravil okoli 6.300 evrov.

Osumljeni je že bil obravnavan za premoženjska kazniva dejanja. S kazensko ovadbo so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Ukradel več kartic in dvigoval denar

Vrhniški policisti pa so 12. novembra 2013 odvzeli prostost 29-letnemu moškemu iz okolice Črnomlja. Moški je osumljen več kaznivih dejanj velike tatvine ter kaznivega dejanja zatajitve. Policisti so ugotovili, da je osumljeni 1. septembra 2013 čez dan vlomil v osebno vozilo v okolici Vrhnike. Iz vozila je ukradel torbico, v kateri so bile med drugim bančne kartice in osebno geslo. Še isti dan je na bančnem avtomatu dvignil 800 evrov, v enem izmed poskusov dviga pa je bila transakcija zavrnjena.  

Policisti so tudi ugotovili, da je osumljeni v začetku septembra 2013 na nepojasnjen način prišel do dveh bančnih kartic (in PIN-kod), s pomočjo katerih je opravil štiri dvige na bančnih avtomatih in tako oškodoval enega oškodovanca za 500, drugega pa za 400 evrov. 

Osumljeni je že bil obravnavan za premoženjska kazniva dejanja in priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:24 16.november 2013.

    A NE ZNATE DOHTARJI BRATI IN ŠTETI IN RAZUMETI NAPISANIH ŠTEVILK ? Al mislte , da ste prepametni za takšne malenkosti !