Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Z višine padel na betonska tla

streha iStockphoto
V Senovem je 21-letnik z višine treh metrov padel skozi salonitno kritino na betonska tla in si huje poškodoval glavo.

Nesreča se je zgodila včeraj nekaj pred 9. uro zjutraj. Krški policisti so bili obveščeni, da naj bi delavec padel s strehe in bil odpeljan v bolnišnico.

Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je podjetje izvajalo dela na strehi skladišča, pokritega s salonitnimi ploščami. Med hojo po strehi je 21-letni moški z višine treh metrov padel skozi salonitno kritino na betonska tla in si huje poškodoval glavo. Po prvih ugotovitvah poškodovani v podjetju ni bil zaposlen in med delom ni uporabljal zaščitnih sredstev. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o kaznivem dejanju ogrožanja varnosti pri delu.

Ob tem so na PU Novo mesto še zapisali, da morajo odgovorni za varnost in zdravje pri delu v rudnikih, tovarnah, delavnicah, na gradbiščih ali drugih delovnih krajih postaviti varnostne naprave in poskrbeti za njihovo brezhibno delovanje. V nasprotnem primeru jim zaradi neupoštevanja predpisov grozi kazen do dveh let zapora. Če pa ima to dejanje za posledico hudo telesno poškodbo ene ali več oseb, se storilca za dejanje kaznuje z zaporom do petih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.