Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Z zlatnino pobrala tudi pladnje

Oropana zlatarna Nada Černič Cvetanovski
Dva hladnokrvno ropala zlatarno na prometni ulici, voznik čakal v avtu.

“Strah me je bilo kot psa,” je ponedeljkov rop Zlatarne Eva, iz katere sta roparja odnesla vso zlatnino in nekaj srebrnine, včeraj podoživljala prodajalka Nada. Ob 16.30, ko je bila v lokalu tudi njena znanka, sta vstopila moška. Eden je vanju uperil pištolo in ukazal, naj ležeta, nato pa je obema z lepilnim trakom zvezal roke in noge ter znanko odvlekel v sosednji prostor.

Pobrala vso zlatnino

V nekaj minutah sta roparja hladnokrvno in hitro s ključem odprla vitrine, v katerih je bil na pladnjih zlat nakit. V plastično vrečo sta ga zmetala skupaj s pladnji, nato pa se lotila še vitrine s srebrnino, vendar nista pobrala vsega, odnesla pa sta tudi dnevni izkupiček. Nato sta mirno zapustila lokal, ki stoji ob prometni cesti poleg pekarne, kjer ju je pred vrati čakal srebrn BMW z voznikom.

Na Policijski upravi Novo mesto so povedali, da “kriminalisti in policisti nadaljujejo preiskavo in aktivnosti za izsleditev osumljencev”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.