Slovenija > Črna kronika
1145 ogledov

Tragično: Na bovškem kolesarka trčila v skalo in padla po vozišču

kolo kolesar Profimedia
Ko je pripeljala iz desnega nepreglednega ovinka, je izgubila oblast nad kolesom.

V četrtek ob 16.10 se je na turistični cesti pod Mangartskim sedlom na območju Občine Bovec zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 33-letna kolesarka iz Rusije, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je državljanka Rusije vozila kolo iz smeri Mangartskega sedla, proti naselju Strmec, kot predzadnja, v skupini petih kolesarjev. V času vožnje je uporabljala predpisano homologirano varnostno čelado. Ko je pripeljala iz desnega nepreglednega ovinka, je izgubila oblast nad kolesom ter zapeljala na levo stran vozišča, kjer je trčila v skalno brežino in nato padla po vozišču. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrla.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 109 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 14 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.