Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Za cirilico pa potrebujejo več časa

Obtoženi v Balkanskem bojevniku Benjamin Kovač
Kokain. Samo še en mesec časa za sodbo domnevnim tihotapcem, ki so priprti od maja 2010.

Dokazi. Ljubljansko sodišče ima od jutri samo še en mesec časa, da izreče sodbo 17 domnevnim tihotapcem kokaina, ki naj bi jih vodil Dragan Tošić, lastnik gostinskih lokalov v prestolnici.
Domnevno kriminalni združbi, ki naj bi delovala pod okriljem srbskega narkokralja Darka Šarića, so začeli soditi že maja 2010. Takrat se je sodišče odločilo, da bodo sodne obravnave dvakrat na teden.

Včeraj pa je sodnik odločil, da jim bo do konca novembra sodil trikrat na teden. Takrat se namreč izteče dveinpolletni rok, do katerega smejo biti priprti. Danes mora tožilstvo sodišču in zagovornikom predložiti iz srbščine v slovenščino prevedene dokumente o tem, kako in zoper koga je bila v Srbiji vodena preiskava poslov Šarića. Tožilstvo je namreč včeraj na sojenje prineslo originalne listine. “Ne razumemo cirilice in to je navadno norčevanje. Potrebujemo več časa za pripravo, ko bodo listine prevedene,” so zagovorniki pozivali sodnika, ki pa jim ni ugodil. Listine bodo zato pregledovali že jutri na nadaljevanju sojenja.

Komentarjev 4
  • privat 14:24 09.november 2012.

    eno pravo olujo..pa jih več ni!! Hrati vejo kako z mafijo brez čuta za človečnost!!

  • vladek 08:03 09.november 2012.

    Pa še njihovega šefa,jankota in celo familijo.Če svak javno preti s pištolo,a vam še ni jasno,kdo vlada v Sloveniji

  • pesjan 19:06 24.oktober 2012.

    na samotnem otoku jim ni treba ničesar ?