Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Za dečka usodna očetova pištola

Hrvaška televizija meni, da bo krog osumljencev v tej orožarski verigi najverjet Žurnal24 main
Triletni sin policista je umrl zaradi strelne rane, ki si jo je zadal z očetovo pištolo.

Deček je v spalnici našel pištolo in se z njo začel igrati. Pri tem se je pištola sprožila in ga ranila v prsni koš. Dečkova mati, ki je bila v času dogodka doma, je poklicala reševalce. Med prvimi prispelimi na kraj dogodka je bila tudi patrulja, v kateri je bil dečkov oče.

Reševalci so že na kraju dogodka poskušali dečka oživljati. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer pa so lahko uro po tragičnem dogodku le razglasili njegovo smrt.

Napovedali podrobno preiskavo

Kot je pokazala dosedanja preiskava, je bila pištola, ki jo je našel deček, očetova zasebna last in ne službena. Kako je deček prišel do pištole, bo pokazala nadaljnja preiskava.

Šef policije v Maryland Heights Thomas O'Connor je dejal, da bodo preiskali vse možne aspekte. "Sam sem policist 29 let, a prav iz tega razloga (zaradi možnosti poškodb, op. a.) nisem nikoli prinesel domov nabite pištole, ko so bili otroci doma. Pištola bi morala biti nedosegljiva, zaklenjena ali kaj podobnega, da je otrok ne bi mogel najti," je dejal po dogodku.

Policisti bodo zaslišali vse, ki so bili v času dogodka doma, in osebe, ki so bile prve na kraju dogodka.

Tri smrti v tednu dni

Tragični dogodek je že tretji tak primer v nekaj več kot tednu dni na območju St. Louisa v ameriški zvezni državi Missouri. Prejšnji teden je zaradi strelne rane v glavo umrla triletna deklica, ki je pištolo našla pod vzmetnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.