Slovenija > Črna kronika
144 ogledov

Za dve uri ustavila železniški promet

Prometna nesreča
1/4
GARS Jesenice
Ob enih ponoči je lokomotiva trčila v osebno vozilo.

"Ob 0.51 sta na železniški postaji v Žirovnici trčila vlak in osebno vozilo, ki je po trku obstalo med levim in desnim tirom. Oseba v vozilu se je pri trku poškodovala," poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Gasilci GARS Jesenice so osebo iznesli iz vozila in jo predali reševalcem NMP. Preden so vozilo z vitlom odmaknili s proge, so morale Slovenske železnice odklopiti električni tok in ozemljiti linijo. 

Zapeljala je na tire

Ko so prišli gasilci in reševalci je bilo vozilo pri železniški postaji, cesta pa je na drugi strani stavbe. Janez Krivec iz Slovenskih železnic pravi, da je gospa pri postaji zavila neposredno na tire. Zakaj, še ni jasno. Jutranja informacija s terena je bila namreč, da je do trčenja prišlo na nivojskem prehodu, ki je v bližini. 

"Lokomotiva  je danes ponoči na Železniški postaji v Žirovnici trčila v osebni avtomobil Kranjčanke, ki se je v vozilu zadrževala na železniških  tirih. Lokomotiva je v avtomobil trčila z zmanjšano hitrostjo, po trčenju pa ga je še nekaj deset metrov potiskala pred seboj, preden se je na tirih ustavila," so pojasnili na kranjski policijski upravi. 

Kranjčanka po zdajšnjih podatkih policije ni utrpela hujših poškodb, proti njen pa policisti vodijo postopek. 

Proga je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče zaprta dobri dve uri, mednarodni vlak za München pa je imel zaradi tega več kot uro zamude. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:25 02.februar 2016.

    Ob 1h ponoči , na žel. postaji Žirovnica nimaš kaj početi , ker že 2 uri ni potniškega prometa ! Mogoče je bla zmatrana , pa je šla mal počivat v temo .