Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Za informacije o pobeglem Hrvatu milijon dolarjev

Michael Vucic Facebook
Michael Vucic je Združene države zapustil le dan, preden je policija za njim objavila tiralico. Za informacije, kje se nahaja, ponujajo milijon ameriških dolarjev.

Policija iz mesta Lake Forest v ameriški zvezni državi Illinois Vucica išče, ker naj bi pred dvema letoma spolno zlorabil vsaj tri dekleta. 

Policija je tiralico za 41 letnim Hrvatom, ki je 18 let učil na šoli Gavin South Middle, izdala prejšnji teden, potem, ko so odkrili, da naj bi bil vpleten v posilstvo ene od učenk, ki je bila v času zlorabe stara 12 let, poroča Daily Herald.

Oglasile so se tudi nove domnevne žrtve

Po objavi tiralice sta se policistom oglasili še dve domnevni žrtvi, vse so nekdanje učenke na šoli, kjer je učil Vucic.

Interpol je potrdil, da se je Vucic z ameriškim potnim listom vkrcal na letalo družbe Air Berlin in s čikaškega letališča O'Hare odpotoval v Nemčijo. "Po informacijah, ki smo jih zbrali doslej, ima družino na Hrvaškem," je povedal načelnik tamkajšnje policije.

Ravnatelj šole John Ahlemeyer je prejšnji teden, na dan, ko je Vucic odsel v Nemčijo, policijo obvestil o obtožbah. Deklica naj bi babici in dedku povedala, da jo je Vucic v šoli večkrat spolno nadlegoval, ko je bila njegova učenka. 

"Izdal nas je nekdo, ki smo mu toliko let zaupali izobraževanje in varstvo naših učenk in učencev. To zelo boli," je dejal Ahlemeyer, ki je še poudaril, da je to zelo žalosten čas za učence, šolo, starše in lokalno skupnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.