Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Za nesrečo morda krive hodulje

23-letnik je z vzmetnimi hoduljami preskakoval avtomobile. Dvakrat je uspešno sk Žurnal24 main
Mladenič, ki se je ponesrečil v kaskaderski točki pred televizijskimi ekrani, je v umetni komi. Zdravniki še ne morejo napovedati, ali bo popolnoma okreval.
Fotografije in videoposnetek nesrečnega nastopa so dostopni na tem spletnem mestu.

Samuel Koch, ki se je v soboto zvečer ponesrečil v kaskaderski točki pred televizijskimi ekrani, je trenutno v bolnišnici v Düsseldorfu. "Ni več v življenjski nevarnosti," je za nemško agencijo DPA povedal strokovni direktor bolnišnice Wolfgang Raab. A po njegovih besedah je Kochovo stanje še vedno kritično in je v "umetni komi".

Direktor oddelka za anesteziologijo Benedikt Pannen je za nemške medije potrdil, da ima Koch poškodovano hrbtenjačo in več zlomov v hrbtenici, ki so jo stabilizirali s kovino, zanikal pa je poročila o domnevnih krvavitvah možganov. Po njegovih besedah je v nedeljo kazal znake paralize, zato so ga operirali. Zdravniki še ne morejo napovedati, ali bo popolnoma okreval in kdaj.

Thomas Gottschalk, voditelj oddaje, ki jo spremlja deset tisoč nemških gledalcev, naj bi po pisanju nemških medijev sicer imel občutek, da bo šlo nekaj narobe, ko je napovedoval Kochovo kaskadersko točko. Rekel je: "Še nikoli me ni bilo tako strah ... Upam, da bo vse v redu." Pozneje, po nesreči, pa je povedal: "To je prvič v moji dolgi karieri, da se je kaj takega zgodilo, izvedli smo že veliko nevarnih točk. Večkrat sem povedal, da bi bilo najhuje, če bi se komu od nastopajočih v oddaji kaj zgodilo. Močno obžalujem, da se je to zgodilo."

V oddaji bi moral nastopiti tudi kanadski najstniški idol Justin Bieber, a je nastop odpovedal. Na Twitterju je zapisal: "Prosim, molite za Samuela Kocha in njegovo družino, medtem ko čakamo in upamo, da bo z njegovim zdravjem vse v redu." 16-letni Bieber je na Twitterju zapisal, da mu je zelo žal, a ne more nastopiti, ker so nekatere stvari bolj pomembne kot udeležba na šovu. "Vrnil se bom," je obljubil nemškim gledalcem.

Nekateri mediji pišejo, da se je Kochov skok morda ponesrečil zaradi napake na vzmetnih hoduljah, ki jih je nosil med skokom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.