Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Za neuspelo pot iz Turčije do Italije 3.900 evrov

slovenija 09.11.10 predstavitev policijskih postopkov, policija, nadzor psihofiz Nik Rovan
Na mejnem prehodu Gruškovje so na turškem tovornjaku odkrili 12 ilegalnih migrantov, ki so za pot od Turčije do Italije plačali po 3.900 evrov.

Migrante so odkrili, ker je tester ogljikovega dioksida pokazal previsoke vrednosti, nato pa so policisti ugotovili, da je poškodovana tudi carinska zalivka, saj je bila pretrgana vrvica in nato ponovno zlepljena. Ob pregledu tovornega prostora so na pnevmatikah našli 12 oseb, ki so se poskušali izmakniti mejni kontroli. Med njimi je bilo sedem državljanov Afganistana in pet državljanov Bangladeša, starih od 16 do 36 let.  

Obrali so jih do kosti

Ti so povedali, da prihajajo iz Turčije, za pot do Hrvaške pa so plačali vsak po 2.500 evrov. V tovornjak so vstopili na Hrvaškem, na nekem parkirišču ob bencinskem servisu. Oseba, ki jih je pripeljala do tega vozila, je prerezala carinsko vrvico in jim tako omogočila, da so vstopili v tovorni prostor. Za pot od tam do Italije, kamor so bili namenjeni, so osebi, ki jih je spravila v tovorno vozilo, ponovno plačali vsak po 1.400 evrov. 

Policisti so vseh 12 ilegalnih prebežnikov vrnili hrvaškim varnostnim organom, ki bodo nadaljevali s kazenskim postopkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.