Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Za obmetavanje politika 500 evrov

jajce Žurnal24 main
Če v drugo osebo vržete kakršenkoli predmet, torej tudi če na primer v ne najljubšega politika jajce, vas lahko policisti oglobijo s petsto evri.

V predvolilnem času, ko ljudje spremljajo različna soočenja, se nemalokrat zgodi, da kdo od kandidatov tudi razjezi ali užalosti kakšnega izmed volivcev. Takrat marsikomu na misel pridejo hudomušne stvari.

V spletno svetovalnico časnika Finance so prejeli vprašanje: "Kakšna kazen bi doletela tistega, ki bi na predvolilnih predstavitvah v kandidata za poslanca zalučal jajce ali paradižnik?"

S policije so jim sporočili: "Metanje različnih stvari in predmetov v kogarkoli ima najmanj znamenja prekrška po zakonu o varstvu javnega reda in miru. Takšna dejanja pomenijo obliko nasilnega in drznega vedenja, ki je kot kaznivo določeno v 6. členu navedenega zakona. Zakon določa, da se kaznuje tisti, ki izziva ali spodbuja k pretepu ali se vede drzno, nasilno, nesramno, žaljivo ali podobno. Posledica takšnega dejanja je povzročitev občutka ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti ali strahu. Globa za takšen prekršek znaša od 250 do 500 evrov," so še zapisali pri Financah.

Torej se metanje jajc ali paradižnikov ne splača, saj bo trpela le vaša denarnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.