Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Za pijano vijuganje 1.840 evrov kazni

Slovenija 05.10.2013 avtocesta, promet, avtomobili; foto:Sasa Despot Saša Despot
Na Gorenjskem voznik pod vplivom alkohola z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence na avtocesti in ni hotel ustaviti policistom.

Da po avtocesti v smeri Kranja vijuga voznik, so bili gorenjski policisti obveščeni včeraj okoli 18. ure. S hitro intervencijo so 47-letnega moškega kmalu izsledili in ga začeli ustavljati z modro lučjo in sireno. Voznik znakov policije ni upošteval, iz vozila je celo metal smeti in nadaljeval z nevarno vožnjo do bencinskega servisa na Voklem, kjer so ga ustavili.

Ostal brez izpita


Izkazalo se je, da Jeseničan vozi pod vplivom alkohola – napihal je 0,47 mg/l.  Policisti so ga kaznovali s 1.840 evri globe in 21 kazenskimi točkami, odvzeli so mu vozniško dovoljenje.

"Stopnja  alkohola pri vozniku  je bila tolikšna, da se je ta že težko prilagajal hitrim svetlobnim  spremembam, reakcija oči na svetlobo pa je bila bistveno motena.  Pri  enem  promilu alkohola je bistveno zožen tudi zorni  kot  oči, reakcije voznika na nevarnosti v prometu so prepozne in večinoma  napačne. Na določene nevarnosti voznik sploh ne reagira več, reakcijski čas in z njim pot ustavljanja se povečujeta, možnost udeležbe v  prometni nesreči pa se v primerjavi  s  treznim voznikom poveča za kar 25-krat. Alkohol  zato ne sodi na cesto in vedno bistveno zvišuje tveganje za nesrečo," ob tem opozarjajo na PU Kranj.


Komentarjev 6
  • Žurnalček 16:04 10.januar 2014.

    Ne serte ga z tako debilno razlago. Jaz sam tolk. Opisujete 0,49 , ko da je mrtu pijan ! Ta vijuga tud ko je trezen ! Odvzel izpit!! Mogoče ga je pa kupil . Kdo ve , kdo ve , ...prikaži več v SLO je vse naprodaj !

  • Zvone Lampret 12:27 10.januar 2014.

    Kaj imamo zopet dvojna merila,Mišič je napihal 0,59 mg/l in prav tako ni hotel ustaviti policiji in še zmerjal jih je tako da so mu nadeli lisice,no njemu so napisali za 1200e kazni in odvzeli 18 točk,navadnemu gorencu pa kar ...prikaži več 21 točk in 1840e,vidi se da imamo dvojna pravila,za male bogove malo manj kazni za navadne smrtnike,pa najvišje kazni!

  • Jože Šemrov 09:36 10.januar 2014.

    A dejte no.