Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Za Poplaza določili hišni pripor

Bojan Poplaz zanika krivdo. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Bojan Poplaz, domnevni "Vegradov bombaš", bo izpuščen iz pripora; še vedno pa bo moral biti v hišnem priporu.

Sodnica celjskega okrožnega sodišča Jožica Arh Petkovič je sprejela sklep, da odpravi pripor zoper 50-letnega Bojana Poplaza. Ta je osumljen, da je septembra lani na vhodna vrata Vegrada v Velenju nastavil ročno bombo. Po novem bo Poplaz v hišnem priporu.

Sodna izvedenka Irena Zupanič Pajnič z Inštituta za sodno medicino je sicer danes sodišču pojasnila, da pri pregledu izolirnega traku (s tem je bila bomba pritrjena na vhodna vrata Vegrada) ni našla bioloških sledi Poplaza, ampak biološko sled neznane osebe. Izvedenci nacionalnega forenzičnega laboratorija pa so med preiskavo trdili, da so na izolirnem traku našli biološke sledi, od katerih naj bi bila ena Poplazova.

Mnenje izvedenke za zdaj nepopolno
Izolirni trak je bil umazan in možno je, da so sledovi na njem zakrili Poplazove sledi, je ocenila izvedenka.

Do naslednje obravnave, ki je predvidena za 24. junij, bo morala Zupanič Pajničeva svoje izvedensko mnenje dopolniti. Nacionalni forenzični laboratorij ji bo moral poslati ekstrakt izolata, na katerem naj bi bile najdene Poplazove sledi.

Nezakonito pridobljeni posnetki
Arh Petkovičeva je tudi dejala, da so bili videoposnetki nadzorne kamere nad vhodnimi vrati Vegrada pridobljeni nezakonito. Podjetje, ki je nadzor opravljalo, namreč zanj ni imelo potrebnih dovoljenj. Ali bodo ti posnetki zato izločeni iz dokaznega postopka, za zdaj ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.