Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Za požar na tovornjaku krive zavore

Goreč tovornjak na Štajerki Bralec Iztok
Prisebni Poljak je odklopil priklopno vozilo in tako pred ognjenimi zublji obvaroval vlečno vozilo. Svinjske polovice, ki jih je prevažal, so popolnoma zgorele.

Do požara na tovornem priklopnem vozilu, do katerega je prišlo včeraj na štajerski avtocesti med izvozoma Slovenska Bistrica jug in cestninsko postajo Tepanje, je prišlo zaradi odpovedi zavor. Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, je do požara prišlo na priklopnem vozilu poljskih registrskih tablic. Ko je voznik, poljski državljan, opazil požar, je ustavil, odklopil priklopno vozilo ter odpeljal vlečno tovorno vozilo približno 100 metrov naprej, da se ogenj ni razširil še nanj.

Požar so pogasili gasilci, svinjske polovice, ki so bile naložene na vozilu, pa so popolnoma zgorele. Odstranili so jih uslužbenci Veterinarske uprave RS.

Avtocesta je bila proti Ljubljani za ves promet zaprta do 18.20 ure, nato pa je promet do odstranitve posledic požara potekal samo po prehitevalnem pasu. Policisti bodo na pristojno tožilstvo podali poročilo.

Komentarjev 1