Slovenija > Črna kronika
227 ogledov

Za sedem let v zapor

Vasja Neigelhell
1/8
Žurnal24 main
Obsojeni Niegelhell. "Kazen bi morala biti višja, saj je vozil vinjen," pravi v nesreči poškodovana Klavdija.

"Želel bi, da se to ne bi nikoli zgodilo," je dejal Vasja Niegelhell, še preden mu je senat izrekel sedem let zaporne kazni za povzročitev prometne nesreče aprila lani na štajerski avtocesti, tik pred izvozom za Ljubečno.

Pritožbe. "Zadovoljen sem, da je sodišče prekvalificiralo dejanje, saj ni šlo za predrzno vožnjo," je dejal Niegelhellov zagovornik Peter Žnidaršič. "Z višino kazni sem zadovoljna, če se bom pritožila, bom še razmislila," pa pravi tožilka Marija Sladič, ki je zahtevala devet let in pet mesecev zapora.

Spomnimo, obsojeni je trčil v avtobus, v katerem je bilo 13 deklet, povečini iz Domžal, ki so se vračale z dekliščine v Mariboru. Eno dekle, in sicer Damjana Hribar je ostala ukleščena pod avtobusom in se je zaradi blata zadušila in umrla, pet je bilo hudo, sedem pa lažje telesno poškodovanih.

Niegelhell je, namesto da bi jim nudil pomoč, peš pobegnil s kraja prometne nesreče, policisti pa so ugotovili še, da je vozil vinjen.

Malomarnost
Senat, ki mu je predsedoval sodnik Marko Brišnik, je Niegelhella obsodil za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti ter opustitve poškodovanih brez pomoči, čeprav je tožilstvo vztrajalo, da je šlo za predrzno vožnjo, za kar je zagrožena bistveno višja kazen. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje, voziti pa ne bo smel še dve leti po izteku kazni. "Ostajam brez besed," je tik po izreku sodbe dejala Manca Sikošek, dekle, ki je organiziralo dekliščino. "Želim mu le, da se ustrezno pozdravi in zaživi drugače," pa je dejal Janez Hribar, oče pokojne Damjane. "Kazen bi morala biti višja, saj je vozil vinjen. Tudi njegovo opravičilo še vedno ni bilo namenjeno nam, temveč bolj sodniku," pa je dejala Klavdija Kolenko, prav tako ena od deklet, ki so ob izreku sodbe podoživljala vse, kar se je dogajalo tistega usodnega aprilskega jutra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.