Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Za travo sta dobro poskrbela

Gojenje konoplje
1/13
PU Novo mesto
V Krškem zasegli izjemno veliko količino sadik marihuane. S prodajo bi lahko zaslužili 360 tisoč evrov.

Dva osumljenca sta v večji stanovanjski hiši na območju Krškega prostore preuredila tako, da sta ustvarila kar najboljše pogoje za gojenje marihuane.

Policisti so med večdnevno hišno preiskavo zasegli 1464 sadik prepovedane droge konoplje. Iz rastlin bi lahko pridobila več kot 70 kilogramov droge, ki bi na tržišču lahko dosegla ceno več kot 360 tisoč evrov.

Na tem naslovu živi konoplja

Osumljena 20- in 42-letnik sta v hiši več prostorov popolnoma prilagodila gojenju droge. Zagotovila sta umetno svetlobo, ustrezno temperaturo ter vlažnost prostora in zemlje. Namestila sta prezračevalni sistem in ogrevanje z električnimi grelnimi telesi.

Rastline konoplje sta razporedila v več prostorov – od sadik do velikih rastlin, namenjenih žetvi. Odkrili so tudi prostor, prirejen za sušenje rastlin.

Kradla elektriko

Med preiskavo so še ugotovili, da so bili električni vodniki, ki so napajali stanovanjsko hišo, pred električno omarico priklopljeni na glavni vodnik električne napeljave tako, da merilna naprava električne energije ni merila. Dobavitelj električne energije škodo še ugotavlja, po prvih ocenah pa gre za veliko škodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.