Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Za trk v tovornjak ovac bo kaznovan najmanj enkrat

Policist Boštjan Tacol
Hudo prometno nesrečo na štajerski avtocesti naj bi povzročil policist, ki je bil hudo vinjen.

Prometno nesrečo v kateri je minulo sredo umrlo okoli 300 ovac, je po do sedaj zbranih podatkih povzročil policist, zaposlen na Centru za varovanje in zaščito (CVZ), ki je imel v krvi 0,8 miligrama alkohola. Nesreča se je zgodila na štajerski avtocesti med priključkoma Šentrupert in Vransko proti Ljubljani.

"Lahko vam potrdimo, da je udeleženec prometne nesreče zaposlen v Centru za
varovanje in zaščito in je trenutno bolniško odsoten. Policija je
policistu po nesreči ponudila tudi psihosocialno pomoč, ki jo je sprejel," pojasnjujejo na policiji.

Že nekaj časa na bolniškem dopustu

Policist naj bi pri neprevidemu vključevanju s pospeševalnega na vozni pas trčil s tovornim vozilom, ki ga je vozil Madžar. Tovorno vozilo je po trku odbilo, zato se je prevrnilo na brežino, osebno vozilo pa je odneslo v jašek za odvodnjavanje meteornih voda.

Policistu je po naših informacijah prometno nesrečo povzročil v času bolniškega dopusta, ki ga je nastopil že pred nesrečnim dnevom.

Vozil vinjen

Policist je vouil svoje vozilo, kot kaže pod vplivom alkohola. Takoj po nesreči naj bi mu namreč namerili okoli 0,8 miligramov alkohola v krvi.

Kraj nesreče so si takoj ogledali tožilci Specializiranega državnega tožilstva (SDT) oziroma tamkajšnjega posebnega oddelka, kjer preiskujejo kazniva dejanja, ki naj bi jih zagrešili policisti.

Policista zagotovo čaka kazen za vožnjo pod vplivom alkohola in nevarno vožnjo. Grozi pa mu tudi disciplinski postopek.

"Sankcije zoper povzročitelja prometne nesreče bodo izrekli policisti Policijske uprave Celje, na CVZ pa se bodo o delovnopravnem ukrepu odločili po prejetih informacijah o dejstvih in okoliščinah prometne nesreče," poudarjajo na policiji.

 

 

 

Komentarjev 9
  • Hi5 08:35 16.december 2014.

    Mislim, če bi bili enkrat na kakšni policijski zabavi, bi vam bilo vse jasno. Tako je še super, da takšnih nesreč ni več, saj je med policaji polovica potencialnih alkoholikov, z egoti do Triglava, ki si pač v njihovih glavah ...prikaži več namislijo, da lahko počnejo karkoli. No, vesel sem za tega pajaca, da ga spravijo dol s ceste. Vsaj enega. Ampak jih je pa še takih recimo 3000, ki se ga bodo nalivali na prihodnjih zabavah in se vedelo peljali s svojimi avti domov brez kakršnihkoli kazni ali opravljenih alkotestih.Me zanima če njihov notranji nadzor kdaj pošlje kakšno patruljo, da malce dajo fantom v modrem pihat? Nikoli. Bi verjetno morali vprašat Avstrijce, če nam pridejo pomagat pri tem.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 17:47 15.december 2014.

    Glejte, tip je pač mislil, da je že v službi in sedi v X5 s prižgano lučko in je pač vozil tako, kot je navajen. Izsiljevanje prednosti je zanje pač normalno vožnja. Zdaj je pač enkrat nabasal na tovornjak in dobil svoje.

  • Lavdan 17:31 15.december 2014.

    Imaš prav, ta sploh nebi smel biti policist. Nobena bolniška ni izgovo in prav je da se ga obsodi z dvojno dozo brez izgovorov, da so tudi krvavi pod kožo. On mene lahko ustavi, jaz njega ne smem.