Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Za umor partnerice 20 let zapora

Zgornja Kungota umor Žurnal24 main
Mariborsko sodišče je danes na 20 let zapora obsodilo 40-letnega Danijela Hribernika, ki je junija lani v Plaču pri Kungoti umoril partnerko Katarino Sernec.

Čeprav je zagovornik Klemen Vogrin dokazoval, da je obdolženi Danijel Hribernik dejanje storil v stanju neprištevnosti, temu niso pritrdili izvedenci, na koncu pa niti sodišče, ki je izreklo obsodilno sodbo.

Odvetnik Vogrin je po izreku sodbe napovedal pritožbo. Hribernik je namreč trdil, da je bila njegova prištevnost zaradi zdravil, ki jih mora jemati zaradi raka na žrelu in alkohola, zmanjšana. Trdil je, da se dogodka ne spomni, da se je zavedel komaj v bolnišnici, kljub temu, pa je znal opisati vse do nekaj minut pred kritičnim dejanjem. Okrožno sodišče ni upoštevalo bolezni kot olajševalne okoliščine, saj da gre za hudo kaznivo dejanje.

Hotel si je soditi 

Umor se je zgodil 12. junija lani, ko naj bi se Hribernik v stanovanju v Plaču, ki spada v občino Zgornja Kungota, nad dolgoletno partnerico spravil s kuhinjskim nožem, ko je ta že spala. Mladoletna otroka, ki sta bila v tem času v sosednji sobi, sta v preiskavi povedala, da je bil njun oče večkrat nasilen, ko je bil pijan, z mamo pa se je prepiral tudi v dneh pred dogodkom. Po storjenem dejanju je sicer pobegnil, policisti pa so ga prijeli v bližnjem gospodarskem poslopju, ko se je skušal obesiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.