Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Za umor partnerke 20 let zapora

ustavno sodisce kladivo Anže Petkovšek
Mariborsko višje sodišče je v celoti potrdilo lani izrečeno 20-letno zaporno kazen za 41-letnega Danijela Hribernika, ki je junija 2013 v Plaču pri Kungoti umoril partnerko Katarino Sernec.

Zagovornik Danijela Hribernika, ki ga je zastopal po uradni dolžnosti, je sicer skušal dokazati, da je obdolženec dejanje storil v stanju neprištevnosti.

Vogrin je pritožbo na višjem sodišču napovedal takoj po izreku sodbe prvostopenjskega sodišča. Obramba je namreč temeljila na trditvah, da je bil obsojeni v času dejanja zaradi kombinacije zdravil, ki jih jemlje zaradi raka na žrelu, in alkohola, bistveno zmanjšana, piše današnji Večer.

Izvedensko mnenje Mateja Kravosa takšnim trditvam kljub dejstvu, da je imel Hribernik po pisanju časnika v krvi kar 3,5 promila alkohola, ni pritrdilo, sodnica Barbara Nerat pa zaradi hudega kaznivega dejanja bolezni ni upoštevala kot olajševalne okoliščine.

Odvetnik Vogrinec je odločitev višjega sodišča skušal izpodbijati tudi z izrednim pravnim sredstvom, saj je po pisanju Večera na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, ki pa so jo vrhovni sodniki pred dnevi tudi že zavrnili.

Pokončal jo je v spanju

Do umora je prišlo junija 2013, ko naj bi se Hribernik v stanovanju v Plaču v občini Zgornja Kungota nad dolgoletno partnerico spravil s kuhinjskim nožem, ko je ta že spala.

Mladoletna otroka, ki sta bila v tem času v sosednji sobi, sta v preiskavi povedala, da je bil njun oče večkrat nasilen, ko je bil pijan, z mamo pa se je prepiral tudi v dneh pred dogodkom. Po storjenem dejanju je sicer pobegnil, policisti pa so ga prijeli v bližnjem gospodarskem poslopju, ko se je skušal obesiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.