Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Za umor svoje sestre 15 let

Obtoženi je v zaključni besedi dejanje obžaloval in se opravičil svoji družini. Žurnal24 main
sojen. Zoran Perc dejanje obžaloval, sodišče upoštevalo duševno stanje.

Sodni senat mariborskega okrožnega sodišča je včeraj 45-letnega Zorana Perca, ki je oktobra v Štrekljevi ulici v Mariboru med spanjem zadavil svojo 12 let mlajšo sestro Viktorijo Posavec, obsodil na 15 let zaporne kazni. Pri tem je sodnica Danila Dobčnik Šošterič v celoti sledila predlogu državnega tožilca Borisa Marčiča, upoštevala pa je tudi ugotovitve psihiatrov, da je obsojeni vrtnar dejanje storil v zmanjšani prištevnosti, saj trpi za shizofreno motnjo.

Nevaren okolici
“Ni mogoče spregledati načina izvršitve dejanja, saj davljenje traja nekaj časa. Potrebni sta bili velika odločenost in vztrajnost,” je pojasnila Dobčnik Šošteričeva, ki je Percu zaradi ponovitvene nevarnosti pripor podaljšala tudi do pravnomočnosti sodbe. Njegov odvetnik Primož Čeh se bo o pritožbi odločil po prejemu pisnega zapisa sodbe, do takrat pa kazni ne želi komentirati.

Priznal je sam
Naj spomnimo, da bi 57-letna Posavčeva uradno umrla naravne smrti, če Perc dejanja svoji družini in policiji ne bi sam priznal. Pokojna je bila namreč že odpeljala v ljubljanski krematorij, ko so policisti transport ustavili in zahtevali sodno obdukcijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.