Slovenija > Črna kronika
1187 ogledov

Za več kot 300 tisočakov škode

Policija Gregor Prebil
Hišne preiskave zaradi suma oškodovanja javnega zavoda.

Na območju Policijskih uprav Celje, Ljubljana in Maribor danes potekajo številne hišne preiskave zaradi suma storitve več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. V preiskavah, v katerih sodeluje 48 preiskovalcev, so pridržali tri osebe, pod drobnogled pa so kriminalisti vzeli domnevno oškodovanje javnega zavoda.

Celjski kriminalisti v sodelovanju z ljubljanskimi in mariborskimi danes opravljajo 31 preiskav, v katerih iščejo dokaze za utemeljitev suma osmih kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, so sporočili s celjske policijske uprave.

S temi kaznivimi dejanji naj bi zaposleni skupaj s šestimi pomočniki javni zavod oškodovali za več kot 300.000 evrov. To naj bi pridobil v svojo korist oz. v korist pravne osebe.

Pri 18 hišnih preiskavah na območju Policijskih uprav Celje, Ljubljana in Maribor, sedmih osebnih preiskavah ter šestih zasegih listin in drugih predmetov po odredbi sodišča sodeluje 48 preiskovalcev.

Korupcija Podkupnine Slovenija Kriminalisti preiskujejo bančnike, 13 osumljenih Policija Hišne preiskave Slovenija Kriminalisti obiskali več zaposlenih v bolnišnicah

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jakec42 16:14 04.december 2018.

    Saj se pri nas splača krasti,seveda velike vsote,kdo pa je že kaj vrnil in redko kdo je obsojen,pa še to na vikend zapor na naše stroške

  • jakec1575 13:01 04.december 2018.

    Slovenci smo narod lopovov, na ravni Romunije. Če ni udbe se krade. udba je naredila vse večje firme v SRS Slovenija. In od 90ih dalje posamezni klani uničujejo 30 let garanja. Brez udbe in nadzora in hitrega sojenja kmalu ne ...prikaži več bo več Slovenije. Da ti sploh pride na pamet krast javni denar pomeni, da te starši niso naučili nič. ne kradjo 20 letniki. kradejo 50 in 60 letniki. ko se tako pljuva po novih generacijah. zelenci niti do služb ne morejo, kaj šele, da bi kradli.