Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Voduškovo obsodili na leto zapora

Nataša Vodušek Benjamin Kovač
Zaradi prometne nesreče v Sarajevu sodišče nekdanjo veleposlanico Natašo Vodušek obsodilo na leto zapora.

Nekdanja veleposlanica v Bosni in Hercegovini Nataša Vodušek je obsojena, ker je pred tremi leti v središču Sarajeva v vinjenem stanju povzročila prometno nesrečo, v kateri je bil hudo poškodovan Nijaz Zorlak.

Tožilstvo je za Voduškovo sicer predlagalo leto in pol zapora ter polletno prepoved vožnje z avtomobilom. Sodišče ji je prisodilo leto dni zaporne kazni in pol leta prepovedi vožnje, razsodba je seveda še nepravnomočna. Sodnica je ob izreku sodbe poudarila, da sodišče ni podleglo nobenim zunanjim pristiskom.

Pritožila se bo

Voduškova je tudi po izreku sodbe vztrajala, da ni kriva, da v času prometne nesreče ni bila vinjena in da ji niso nikoli odvzeli krvi. Presenečena je, da  je sodišče sprejelo take dokaze, ki so po mnenju njene obrambe prirejeni. Napovedala je pritožbo.

„Tožilstvo ni dokazalo tega, kar mi očita. Podleglo pa je medijskim pritiskom, ki so v javnost poslali sliko, kako je veleposlanica skoraj ubila preprostega in skromnega Sarajevčana. Novinarji kreirajo usodo ljudi in že skoraj vodijo Slovenijo. Kar je nevarno in se dogaja vse pogosteje,“ je dejala Voduškova še pred razsodbo.

Voduškova sicer vztraja, da poškodovanega Zorlaka ni mogla obiskovati v bolnišnici, ker so ji nadrejeni na zunanjem ministrstvu prepovedali hoditi v Sarajevo. Je pa menda med prvimi v bolnici Zorlaka obiskal njen mož, večinski lastnik Info TV in urednik Vladimir Vodušek.

Obramba je zahtevala oprostitev, saj so vsi dokazi "prirejeni oziroma ponarejeni".

Skozi rdečo ali ne?

Voduškova je večkrat ponovila, da ni zakrivila prometne nesreče in da ni bila pod vplivom alkohola. Na obravnavi konec oktobra je sodni izvedenec prometne stroke Niko Čertanec dejal, da se iz posnetka okoliščin nesreče vidi, da je Voduškova prevozila rdečo luč in s tem povzročila prometna nesrečo. Njegov bosanski kolega Božo Nogo pa nasprotno trdi, da s posnetkov videonadzornih kamer v križišču ni mogoče razbrati, kakšna luč je gorela.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:12 14.december 2011.

    Me zanima,kolk aresta bi dobil en navaden državljan,ki nima zvez in ni medijsko prepoznaven??Tale alkoholičarka, jo je dobr odnesla,glede na to,da je naredila še kup sramote in slabega ugleda za Slovenijo!!

  • skat 14:01 14.december 2011.

    Zanima me, koliko točk je poleg še dobila in ali mora ponovno opravljati izpit?