Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Za volanom gledal film

Tovornjakar - film PU Kranj
Policisti ujeli tovornjakarja, ki je med vožnjo gledal film na prenosnem računalniku.

Gorenjski prometni policisti so  včeraj  dopoldne  na  avtocesti  proti Ljubljani obravnavali 33-letnega  voznika  tovornega vozila slovenskega prevoznika, ki med vožnjo ni  upošteval  omejitev hitrosti, vozil je na prekratki varnostni razdalji, uporabljal je kartico drugega voznika. Poleg vsega je celo na prenosniku gledal še film.

"Kako  si  je  tovornjakar  predstavljal  tako  vožnjo,  ve  samo  on, mi pa opozarjamo,  da  nič  od  tega  ni bilo varno," v dnevnem sporočilu poudarja Bojan Kos s kranjske policije, ki hkrati poudarja, da poročilo ni prvoaprilska potegavščina. Hitrost, varnostna razdalja, neosredotočenost  voznikov  na  vožnjo  in  uporaba  naprav  ali opreme, ki zmanjšuje  zmožnost  obvladovanja  vozila, bistveno slabijo prometno varnost,  so  med  vzroki  za  prometne  nesreče in zato zelo nevarni. "Huda kršitev, ki se kaznuje z globo 2.000 eurov, je tudi uporaba kartice drugega voznika  med vožnjo, kar nekateri tovornjakarji izrabljajo za podaljševanja časa vožnje in s tem krajšanja obveznih počitkov in odmorov," še poudarja Kos.

Z  uporabo  dveh  voznikovih  kartic  ima  voznik namreč možnost uskladiti, improvizirati  ali  prirejati in s tem prikriti dejanske okoliščine vožnje, se pa stvar zalomi, če jih na delu dobijo policisti. "Take voznike, mnogi so zaradi  podaljševanja  časa  vožnje  zelo  utrujeni,  lahko  enačimo celo z vozniki,  ki  vozijo  pod  vplivom alkohola," pravi Kos. Za ta prekršek se kaznuje tudi odgovorna  oseba,  ki za taka ravnanja običajno ve. "S pijanimi pa enačimo tudi voznike, ki med vožnjo telefonirajo ali celo gledajo filme."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.