Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Za volanom sredi ceste zaspal

Žurnal24 main
Na Koprskem so ujeli voznika, ki je spal v prižganem avtomobilu, na Mariborskem medtem uspešen lov na prekrškarje.

Koprski policisti so naleteli na dokaj nenavaden primer; ob enih zjutraj so dobili obvestilo, da nekdo sredi ceste spi v prižganem kombiju. Policisti so ugotovili, da gre za 52-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je še opit. Alkotest je pokazal 0,73 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Z rezultati alkotesta se ni strinjal, odklonil je tudi strokovni pregled. Policisti so ga na treznjenje odpeljali s seboj.

32 plačilnih nalogov
Mariborski policisti so medtem včeraj med 15. in 22. uro opravili poostren nadzor, pri čemer so dajali poudarek lovu na opite. Preverjali so 104 voznike, pri katerih so ugotovili 32 cestnoprometnih prekrškov. Vse prekrškarje so denarno kaznovali. Z alkotestom so preizkusili 102 voznika, eden od voznikov je bil opit.

Mariborski policisti opozarjajo, da bodo s podobnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnje.

Pojasnjujejo nesrečo
Včeraj nekaj minut pred 12. se je na prehodu za pešce na Glavnem trgu v Mariboru zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik neznanega vozila temnosive ali črne barve in peška, ki se je lažje telesno poškodovala.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti naprošajo voznika neznanega vozila in morebitne očividce, naj se oglasijo na Policijski postaji Maribor I, Vošnjakova ulica 1, Maribor ali pokličejo na telefonski številki 02 220 86 30 oziroma 113.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.