Slovenija > Črna kronika
2961 ogledov

Mrtvo pijano voznico morali odpeljati v bolnišnico

Pijani voznik alkohol vožnja Profimedia
Celjski policisti so v torek zvečer ustavili 46-letno voznico, ki je imela v krvi dobre tri promile in pol alkohola.

Celjske policiste je v torek poklicalo nekaj voznikov in opozorilo na negotovo vožnjo voznice osebnega vozila na avtocesti v smeri Celja. Okoli 19. ure so policisti na območju Celja ustavili 46-letno voznico, ki ji je preizkus z alkotestom pokazal, da je imela dobre tri promile in pol alkohola v krvi, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Kot so navedli, so voznico zaradi močne alkoholiziranosti z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in zoper njo podali obdolžilni predlog. Čaka jo še 1200 evrov globe, kar je še najmanj, kar jo je lahko doletelo. V primeru prometne nesreče bi bile posledice dosti hujše, sploh na avtocesti, kjer so hitrosti visoke, gostota prometa pa velika, ocenjujejo na celjski policiji.

Za volan samo trezni

Raziskave kažejo, da je pri enem promilu alkohola v krvi bistveno motena reakcija oči na svetlobo in da je bistveno zožen zorni kot oči, kar pomeni, da se težko prilagajamo svetlobnim spremembam in ne moremo pravočasno dojemati, kaj prihaja z naše leve in desne strani, kar je lahko še zlasti usodno v križiščih.

Za polovico se zmanjša tudi sposobnost ocenjevanja globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov.

Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni nesreči se pri promilu alkohola poveča za najmanj 25-krat.

"Alkohol ne sodi v promet, zato nikar ne vozite, če ste pili alkoholne pijače," so še zapisali celjski policisti.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
 • la 09:38 15.april 2021.

  So moški popadali pa je morala sama vozit ha ha ha

 • Ender3 12:19 14.april 2021.

  Še malo, pa bi imela premalo krvi v alkoholnem obtoku. Žalostna zgodba 😎

 • Avatar Leon
  Leon 11:34 14.april 2021.

  Tokrat je policija rešila najmanj eno življenje.